Poruba bude hostit Mezinárodní sportovní hry seniorů

18/8 2014

Třináctý ročník Mezinárodních sportovních her seniorů pořádá 20. a 21. srpna městský obvod Poruba. Hry budou slavnostně zahájeny ve středu v podvečer, soutěžní klání odstartuje ve čtvrtek v 9:00 hodin. Kulturně-sportovní akce se zúčastní senioři z České a Slovenské republiky a z Maďarska, kteří změří své síly v plavání, v bowlingu, v tenise, ve hře v šipky a ve stolním tenise.

Poruba bude hostit Mezinárodní sportovní hry seniorů

„Sportovní soutěže pro dříve narozené se už léta těší mezi našimi seniory velké oblibě a řada z nich se jich účastní každý rok. Tým reprezentující náš obvod patří pravidelně k favoritům této soutěže,“ uvedl porubský starosta Lumír Palyza s tím, že díky kulturní části programu mají senioři možnost vyměnit si zkušenosti, načerpat nové poznatky a vzájemně pochopit různé tradice, zvyky či postoje. 

Soutěže v jednotlivých sportovních disciplínách se uskuteční v Centrech volného času na ulicích Vietnamská a Otakara Jeremiáše, v krytém bazénu na ulici Gen. Sochora, v Zábavním Centru Zuzana a v Tenisovém klubu Kubáň. Závěrečné slavnostní vyhlášení výsledků je spojeno s kulturním programem, senioři si mohou zazpívat, zatančit a ochutnat tradiční česká jídla.

Akce, která se koná v rámci projektu Ostrava – Evropské město sportu 2014, byla podpořena dotací statutárního města Ostravy.

Městský obvod Poruba bude hostit mezinárodní sportovní hry pro seniory už počtvrté. Poprvé se uskutečnily v roce 2002. Jejich iniciátorem bylo slovenské město Košice (městská část Košice-Juh). V průběhu dalších let se her pravidelně účastnili senioři z České republiky, Slovenské republiky a Maďarska, do některých ročníků se zapojily i seniorské týmy z Chorvatska a Polska.

logo města