Všechny porubské školy budou mít opravené zahrady

28/8 2014

Městský obvod Poruba i letos pokračuje v rekonstrukci zahrad mateřských škol. Práce momentálně probíhají na třech školkách, na ně naváže revitalizace posledních tří zahrad, které ještě zbývá opravit.

Všechny porubské školy budou mít opravené zahrady

Poruba provozuje devatenáct mateřských škol, které navštěvuje přes dva tisíce dětí. Všechny školky mají k dispozici i zahrady, na kterých si děti mohou hrát. A ty postupně procházejí opravami, aby dětem nabídly moderní zázemí s atraktivními prolézačkami a dalšími atrakcemi.

V současné době se opravují zahrady mateřských škol na Nezvalově náměstí a ulicích Ukrajinská a V Zahradách, které by měly být dokončeny v průběhu podzimu. V nejbližších týdnech začnou práce v mateřských školách na ulicích Josefa Skupy, Jana Šoupala a Oty Synka. „To jsou poslední tři školky, u nichž nám chybí revitalizovat zahrady. Už v minulosti jsme opravili všechny fasády a vyměnili okna, toto je další krok, jak dětem pobyt zatraktivnit,“ uvedl starosta Lumír Palyza.

A co najdou děti v opravených zahradách nového? „Nahrazujeme stávající chodníky zámkovou dlažbou, opravujeme pískoviště a především instalujeme nové lavičky a prvky, které mají zkvalitnit herní a učební prostor pro děti,“ uvedl starosta.

Děti tak budou mít radost především z nových prolézaček, lezeckých stěn, laviček, stolů a nově upravených pískovišť. Úpravami projde i zeleň a to tak, aby nově vysazené keře a rostliny sloužily i k výuce dětí.