Klub seniorů má nové nádherné prostory v Oblouku

3/9 2014

Nejstarší porubský klub seniorů, který funguje už od roku 1960, dostal k dispozici zrekonstruované prostory v Oblouku. Opravy, které stály 1,75 milionu korun, kompletně uhradila radnice.

Klub seniorů má nové nádherné prostory v Oblouku

V místě, kde dlouhá léta sídlila opravna televizorů, se od začátku září scházejí senioři. Porubská radnice nechala přestavět dlouhodobě nevyužívaný nebytový prostor na klub seniorů. Díky rekonstrukci mají dříve narození spoluobčané k dispozici herní kout, společenskou místnost a pobytovou místnost s kuchyňkou.

„Jsem nadšený, jak se rekonstrukce povedla. Seniorům tak můžeme nabídnout k schůzkám opravdu krásné prostory s moderním vybavením. Doufám, že seniorům se bude v novém místě líbit a jako místo jejich setkávání bude sloužit desítky let,“ uvedl při slavnostním otevření starosta Lumír Palyza. Celý prostor je bezbariérový a bez problémů se do něj dostanou i vozíčkáři. Rekonstrukce stále 1,75 milionu korun a kompletně ji zaplatila porubská radnice.

Na pravidelné schůzky v novém působišti se těší i samotní senioři. „Je to nové, krásné a máme tady všechno co potřebujeme. Moc se mi to líbí a věřím, že stejný názor mají i ostatní,“ řekla vedoucí klubu Stanislava Bouchalová, který pravidelně navštěvuje až padesát seniorů. A místo tam našli i další kluby a zájmové spolky. Využívat ho budou i malíři, bývalí železničáři a také horníci. „Když jsme hledali prostor, kde bychom se mohli setkávat, vyšla nám porubská radnice vstříc. A teď navíc se budeme scházet v tak krásných prostorách,“ uvedl za Klub důchodců Dolu Petr Bezruč Zdeněk Weiser.

Klub se do Oblouku přestěhoval z Věžiček, kde fungoval od roku 1960. Je to tedy nejstarší klub v Porubě. A rád přivítá i další zájemce o pravidelná setkávání se svými vrstevníky.  Bližší informace se dozvědí u Pavlíny Dziubové na telefonním čísle 599 481 504.