Nový skatepark pokřtí finále Moravskoslezské tour

18/9 2014

Jeden z nejmodernějších skateparků v České republice, který leží v areálu biskupského gymnázia v Porubě, slouží veřejnosti už od úterka. Od pátku 19. do neděle 21. září si jeho kvalitu vyzkoušejí i registrovaní závodníci, kteří budou bojovat o vítězství ve finálovém závodu Moravskoslezské Tour 2014 pořádané Českou asociací skateboardingu a městským obvodem Poruba.

Nový skatepark pokřtí finále Moravskoslezské tour

„Jsem rád, že se závody uskuteční v našem novém areálu. Když jsme loni otevírali první část skateparku, překvapilo nás, jak obrovský zájem o něj mezi mládeží je. Nyní jí nabízíme nově vytvořený bikepark, který bude sloužit i skateboardistům. Celý areál nemá nejenom v kraji, ale v podstatě v celé republice konkurenci. Věřím, že to ocení i samotní závodníci a Poruba se stane místem, kam se sjíždějí milovníci skateboardingu, bikeři i in-line bruslaři z celého okolí,“ uvedl místostarosta Jan Dekický.

Na rekonstrukci areálu přispěla částkou 500 tisíc korun Nadace OKD z programu Sídliště žije, přibližně 2.800 tisíc korun zaplatí městský obvod. „Jsme rádi, že jsme mohli již podruhé pomoci k tomu, aby bylo trávení volného času v Porubě zase o něco zajímavější. Podstatou programu Sídliště žije je, kromě vybudování logo Nadace OKDpotřebné infrastruktury, také aktivní zapojení lidí, kteří v lokalitě žijí, do samotné realizace. A to se nám v případě bikeparku podařilo. Mladí vyznavači cyklosportu již při posuzování žádosti sami nabídli pomoc v pokračování v započatém díle. To pro nás bylo zásadní a nyní jim nezbývá než popřát, ať si nového areálu užijí,“ řekl ředitel Nadace OKD Martin Olša.

Vyzkoušet si nový areál přijedou špičkoví závodníci z celé republiky i zahraničí. Pátek bude ve znamení zkušebních jízd. Skateboardisté si areál vyzkoušejí a budou točit i promo videa, která nový skatepark a samozřejmě i jejich umění představí širší veřejnosti. „Samotné závody se uskuteční v sobotu a jezdit se bude od deseti dopoledne až do večera. Připraveny jsou i závody pro děti. Aby mělo finále potřebnou atmosféru, zpestří je i koncerty několika skupin. Věřím, že finále Moravskoslezské Tour je jen prvním krokem a závody se v areálu budou konat pravidelně. Rád bych na akci pozval všechny fanoušky skateboardingu, protože uvidí ty nejlepší jezdce v kraji a poslechnout si mohou i dobrou muziku,“ dodal Jan Dekický. Na neděli je pak připravena exhibice nejlepších jezdců.

Program sobotního závodu
10:00 - trénink
12:00 - kvalifikace
14:00 - vystoupení skupiny ZERO NUMBER ONE
15:00 - semifinále
17:00 - vystoupení kapely BONE COLLECTOR
18:00 - Finále a Best trick
19:00 - vyhlášení výsledků
19:20–21:00 vystoupení skupiny SAFARI