Pojmenujte nejpalčivější problémy Poruby

19/9 2014

Zajímáte se o aktuální dění v Porubě? Pak přijďte 24. září v 16:00 hodin do Domova Slunečnice Ostrava na ulici 17. listopadu sdělit svůj názor na to, jakým směrem se má Poruba v konkrétních oblastech ubírat. Výsledkem veřejného setkání bude stanovení deseti hlavních problémů, tzv. 10 P, které by měl podle obyvatel řešit městský obvod v následujícím roce. Návrhy budou zveřejněny na webových stránkách Poruby, kde o nich mohou obyvatelé hlasovat.

Pojmenujte nejpalčivější problémy Poruby

Diskuzní fórum, které je součástí programu místní Agenda 21, pořádá porubská radnice ve středu 24. září od 16:00 hodin ve společenském sále Domova Slunečnice Ostrava na ulici 17. listopadu. „Smyslem setkání je, aby lidé sami definovali problémy z veřejného života, které je nejvíce trápí,“ uvedl místostarosta Petr Jedlička.

Setkání bude probíhat formou workshopu. „Připraveno bude šest stolů, u kterých budou příchozí diskutovat o konkrétním námětu. Na výběr budou témata z oblasti sociální, životního prostředí, školství, volnočasových aktivit, veřejných prostranství, dopravy a bezpečnosti,“ doplnil místostarosta s tím, že k debatám radnice přizvala zástupce z řad odborné veřejnosti. Ze setkání vzejde deset problémů, které Porubany trápí nejvíce. Ty budou zveřejněny na webových stránkách obvodu, kde se k nim budou moci vyjádřit i další obyvatelé Poruby, kteří se nemohli diskusního fóra zúčastnit. „Po vyhodnocení ankety budou výsledky předloženy vedení radnice. Za rok se bude veřejné setkání opakovat a občanům budu představena opatření, která se k vytyčeným problémům udělala,“ poznamenal Petr Jedlička.

K projektu místní Agenda 21 se Poruba hlásí už od roku 2008. Program zavádí do praxe principy trvale udržitelného rozvoje při zohledňování místních problémů. Hlavním principem je spolupráce obce s občany a organizacemi, aby se mohli podílet na rozhodování o dění v obci v různých oblastech veřejného dění.