Rákosníčkovo hřiště otevře i Michal Nesvadba

12/9 2014

Poruba bude mít od soboty zcela nové hřiště pro děti. Rákosníčkovo hřiště postavila společnost Lidl a vyrostlo ve dvorní části ulice plukovníka Rajmunda Prchaly. Slavnostní otevření se uskuteční v sobotu 13. září.

Rákosníčkovo hřiště otevře i Michal Nesvadba

Rákosníčkova hřiště staví společnost Lidl po celé republice, a o tom, kde budou stát, rozhodují lidé v hlasování. Poruba uspěla v tom letošním a první Rákosníčkovo hřiště na území obvodu dostanou děti k užívání už 13. září. Stát bude ve dvoře ulice plukovníka Rajmunda Prchaly poblíž ulice 17. listopadu.

Slavnostní otevření obstarají už v 10:00 představitelé obce a společnosti Lidl. Po celý den bude pro děti připraven zábavný program, jeho vrcholem bude ve 14:00 hodin vystoupení oblíbeného Michala Nesvadby, kterého děti znají z televizního pořadu Kouzelná školka. Mimo to každou hodinu vystoupí divadelní soubor, děti si  mohou nechat pomalovat obličej, vyfotit se s Rákosníčkem a zúčastnit se řady her a soutěží.

„Jsme rádi, že porubské děti dostanou k dispozici další moderní a atraktivní hřiště. Věřím, že otevření se zúčastní spousta dětí i se svými rodiči a především ti menší si nenechají Michala Nesvadbu uniknout,“ uvedl místostarosta Jan Dekický.

Nové hřiště dětem nabídne velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, chybět nebude kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplní domeček a oplocené hřiště, které poskytne dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky. Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku a napomáhá plnohodnotnému trávení jejich volného času.

Vedle Rákosníčkova hřiště dostaly děti k dispozici i dalších devět hřišť, které nechal letos na přelomu jara a léta v nejrůznějších lokalitách postavit městský obvod Poruba.