Rákosníčkovo hřiště pokřtily stovky dětí

26/9 2014

Stovky dětí i se svými rodiči se přišly podívat na slavnostní otevření Rákosníčkova hřiště, které se uskutečnilo 13. září. Připraven pro ně byl zábavný program a největší ohlas mělo vystoupení Michala z Kouzelné školky.

Rákosníčkovo hřiště pokřtily stovky dětí

Děti mohou od 13. září využívat Rákosníčkovo hřiště, které ve dvoře ulice plukovníka Rajmunda Prchaly postavila ve spolupráci s městským obvodem společnost Lidl. O tom, že hřiště stojí zrovna v Porubě, rozhodli na přelomu zimy a jara v hlasování samotní Porubané. „Už několik let se snažíme opravovat stará a vytvářet nová dětská hřiště. Proto jsme uvítali možnost vytvořit v Porubě Rákosníčkovo hřiště od společnosti Lidl. Především prostřednictvím sociálních sítí a webových stránek jsme vyzvali Porubáky k aktivnímu hlasování a jsem rád, že jsme uspěli. Díky našim občanům nové hřiště stojí,“ uvedl místostarosta Jan Dekický.

Slavnostního otevření se zúčastnily stovky dětí se svými rodiči, které neodradily ani dopolední dešťové přeháňky. Celý den byly pro nejmenší připraveny soutěže, každou hodinu vystoupil divadelní soubor, děti si mohly nechat pomalovat obličej či triko a vyfotit se s Rákosníčkem. Největší úspěch mělo vystoupení Michala Nesvadby, na kterém bylo zcela plno. „Hřiště se mi líbí a bavily mě soutěže, které tam byly. Ale nejlepší byl Michal z Kouzelné školky. Ten je opravdu skvělý,“ shrnul za přihlížející děti sedmiletý Vašek, který na akci přišel s oběma rodiči.

Nové hřiště dětem nabízí velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a dostatek laviček se zpevněnou plochou pro kočárky. Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku a napomáhá plnohodnotnému trávení jejich volného času.

Vedle Rákosníčkova hřiště dostaly děti k dispozici i dalších devět hřišť, které nechal letos na přelomu jara a léta v nejrůznějších lokalitách postavit městský obvod Poruba.