Klíčovou křižovatku opět řídí semafory

24/11 2014

O deset dní dříve oproti původnímu plánu uvedli pracovníci Ostravských komunikací do provozu semafory na frekventované křižovatce ulic Opavská a Porubská. Světla semaforů se po kompletní rekonstrukci znovu rozsvítila v odpoledních hodinách v pátek 21. listopadu.

Klíčovou křižovatku opět řídí semafory

Kompletní rekonstrukce světelné signalizace byla zahájena na konci října a původně měla trvat až do konce listopadu. „Slíbili jsme, že budeme dělat vše pro to, abychom práce zkrátili na maximální možné minimum. Díky počasí, které nám v listopadu nezvykle přálo, a díky zavedení víkendových směn, jsme práce stihli dokončit o deset dní dříve a frekventovanou křižovatku tak zase řídí semafory,“ řekl předseda představenstva Ostravských komunikací Daniel Lyčka s tím, že v následujících dnech ještě může docházet ke krátkodobému vypnutí semaforů.

„Kompletní rekonstrukce je hotova. Vyměnili jsme stožáry, řadiče, návěstidla s LED světelnými zdroji i kompletní kabeláž. V nejbližších dnech se však ještě bude upravovat nastavení světelné signalizace, a tak je možné, že budou semafory krátkodobě vypínány,“ doplnil Lyčka.

Kompletní rekonstrukce semaforů, které na této křižovatce fungovaly od roku 1999, si vyžádala investici ve výši čtyř milionů korun.