Vánočního setkání se zúčastnilo 150 seniorů

28/11 2014

Městský obvod Poruba pořádá každoročně spoustu akcí pro seniory. Jednou z nejstarších je vánoční setkání, kterého se letos zúčastnilo přes 150 lidí.

Vánočního setkání se zúčastnilo 150 seniorů

Hudební a pěvecká vystoupení a především tanec. Tak vypadají pravidelná předvánoční setkání porubských seniorů. To letošní se uskutečnilo 27. listopadu a v sále Střední školy prof. Zdeňka Matějčka se ho zúčastnilo více než 150 seniorů.

„Jsme rádi, že senioři mají o naše akce velký zájem. Setkání organizujeme dvakrát ročně, a to v období Velikonoc a před Vánocemi. A pokaždé je plno. Možná se do budoucna budeme muset poohlédnout po větším sále,“ uvedl starosta Petr Mihálik, který společně s místostarostkou Zuzanou Bajgarovou akci zahájil. „Na radnici mám na starosti sociální oblast a podobná setkání jsou příjemným zpestřením každodenního života a budeme v nich pokračovat i v dalších letech. Dnešní senioři jsou aktivní lidé, kteří se chtějí vzdělávat či bavit a je dobře, že Poruba jim nabízí řadu možností k realizaci. Věřím, že na předvánočním setkání se všichni dobře pobavili, a doufám, že se společně setkáme i na dalších akcích,“ uvedla Zuzana Bajgarová.

Letos byl pro seniory připraven bohatý program. Vystoupily v něm všechny věkové kategorie – od seniorské taneční skupiny Beseda až po děti ze základních a mateřských škol. Mimo tanečních čísel zaujalo i akrobatické a klaunské představení a vyvrcholením bylo pěvecké vystoupení oblíbeného Zdeňka Krásného. Celým programem provedl čert a Mikuláš.

„Na akce pro seniory, které pořádá Poruba nebo kulturní centrum, chodím pravidelně. Nevynechám v podstatě žádnou přednášku, kino či jinou akci. Ale na tomto setkání jsem poprvé. Dozvěděla jsem se o něm v PRIu a hned jsem přemluvila kamarády, aby šli se mnou. A jsem nadšená. Připravili pro nás nádherná představení a vládne tu velmi příjemná atmosféra. Co dělá Poruba pro seniory je neskutečné, a jsem přesvědčena, že žádný jiný obvod se o nás, dříve narozené, tak dobře nestará,“ sdělila Lenka Čermáková.

Setkání seniorů ale není jedinou akcí, kterou městský obvod pro starší občany pořádá. „Snažíme se dříve narozené spoluobčany zapojovat do života obce a vedle kulturních akcí pro ně pořádáme i ty sportovní. Letošním vrcholem byly srpnové Mezinárodní hry seniorů, kterých se zúčastnili sportovci ze tří zemí a výběr Poruby získal celou řadu medailových umístění,“ dodal starosta Petr Mihálik.