Betlémské světlo dorazilo do Poruby

22/12 2014

Zástupci skautů přivezli v pondělí 22. prosince na porubskou radnici plamínek Betlémského světla, který od nich převzal starosta Petr Mihálik.

Betlémské světlo dorazilo do Poruby

„Je to krásná tradice a jsem rád, že pevně zakořenila i v České republice. Chtěl bych poděkovat skautům z Přístavu Eskadra, že světlo distribuují mezi naše spoluobčany, a doufám, že si svíčky od nich přijde zapálit co nejvíce lidí,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Pro Betlémské světlo si Porubané mohou přijít na dvě místa. V úterý 22. prosince budou mít skauti svůj stánek od 10:00 do 15:00 hodin na Hlavní třídě a na prostranství u obchodního centra Duha na ulici 17. listopadu.

Do České republiky přivezli Betlémské světlo brněnští skauti, kteří si jej vyzvedli od rakouských skautů ve Vídni. Tradice šíření světélka, která má připomínat především duchovní rozměr Vánoc, vznikla v roce 1986 v Rakousku jako součást vánoční sbírky rakouského rozhlasu a televize na pomoc postiženým dětem. Do Betléma je každý rok pro plamínek vyslán chlapec nebo dívka, kteří učinili něco dobrého, letecky je dopraví do Vídně, odkud se světlo šíří do celého světa.