Běžci vyrazí na Štěpána už posedmatřicáté

23/12 2014

Na stadionu Sportovního areálu Poruba na Skautské ulici bude v pátek 26. prosince v 10:00 hodin odstartován sedmatřicátý ročník Štěpánského běhu Porubou. Prezentace soutěžících se uskuteční od 8:15 do 9:35 hodin. Patnáctikilometrový závod ulicemi Poruby pořádá TJ Liga 100 Ostrava.

Běžci vyrazí na Štěpána už posedmatřicáté

Patnáct kilometrů ulicemi Poruby. Takový je plán sedmatřicátého ročníku Štěpánského běhu Porubou, který se koná 26. prosince. „Letos budou účastníci rozděleni do sedmi kategorií podle věku, čtyř mužských a tří ženských. Závod vede okolo celé Poruby a věřím, že i letos se můžeme těšit na vynikající výkony,“ uvedl Jaromír Horák z pořádajícího klubu TJ Liga 100 Ostrava, který akci organizuje ve spolupráci se společností Sareza a TJ VOKD Poruba.

Start závodu je ve Sportovním areálu Poruba na Skautské ulici v 10:00 hodin, už od čtvrt na devět se ale zájemci mohou registrovat. Ceny získají první tři běžci v každé kategorii a pro startující je připravena i tombola. Závodníci se také letos pokusí překonat rekordní zápisy Štěpánského běhu Porubou, které mezi muži Aleš Miko vynikajícím časem 43:08 minut a mezi ženami Irena Šádková, která čas 49:58 minut zaběhla v roce 2003.

Štěpánský běh je poslední akcí, kterou TJ Liga 100 Ostrava letos pořádá. Ta první příštího roku se uskuteční už 1. ledna. Pro všechny milovníky zimní turistiky a ty, kteří hodlají uvítat Nový rok 2015 sportovním výkonem, je připraven Novoroční pochod pro zdraví na trase Poruba–Zátiší. Start je průběžně mezi 8:30 a 10:00 hodin u smyčky tramvají v Porubě, cíl v restauraci u Tondy, kde účastníci dostanou horký čaj, pamětní diplom a dárek od TJ Liga 100 Ostrava.

Více informací na www.tjliga100.wz.cz.