Hlavní třída je bezpečnější

8/12 2014

Veškeré přechody na Hlavní třídě jsou od konce minulého týdne nasvíceny a řidiči, kteří hlavním porubským bulvárem projíždějí v podvečer a v noci, tak mají dokonalý přehled o chodcích, kteří se chystají přejít silnici.

Hlavní třída je bezpečnější

Právě chodci často nebývají na přechodech vidět a ze strany projíždějících aut jim hrozí velké nebezpečí.

„Dlouhodobě se snažíme o zvýšení bezpečnosti chodců na rizikových přechodech. Vzhledem k tomu, že Hlavní třída je ulicí, kde se i v podvečer a nočních hodinách pohybuje velké množství lidí, rozhodli jsme se nasvítit všechny přechody včetně přechodů na křížení Hlavní třídy s Porubskou,“ uvedl místostarosta Dalibor Malík.

Nasvětlení přechodů vychází ze studie, kterou si nechaly Ostravské komunikace zpracovat už v roce 2011. „Protože se dlouhou dobu se studií nic nedělo, nechali jsme si sami na jejím základě zpracovat projekt. Původně jsme počítali i s tím, že celou akci zaplatíme z rozpočtu obvodu, nakonec se nám ale podařilo přesvědčit magistrát, aby na zabezpečení přechodů uvolnil dva miliony korun,“ poznamenal Dalibor Malík.

Nasvíceno je všech třicet přechodů na Hlavní třídě, lépe budou chodci vidět i na zebrách při křížení ulice Porubská a Hlavní třídy. „Museli jsme nechat vybudovat čtyřiadvacet nových sloupů a využili jsme i deset stávajících sloupů,“ dodal místostarosta.