Adventní koncerty umocní atmosféru blížících se Vánoc

27/10 2014

Už potřetí zorganizovala porubská radnice adventní koncerty pod širým nebem, které se uskuteční od 9. do 11. prosince na pódiu u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Hned první den s porubskými dětmi vystoupí Petr Kotvald.

Adventní koncerty umocní atmosféru blížících se Vánoc

Adventní koncerty, které Porubanům zpříjemňují předvánoční čas, se pomalu stávají tradicí. Letos se na pódiu u kruhového objezdu uskuteční už potřetí a městský obvod Poruba se i letos bude snažit navázat na to nejlepší z minulých let. Loni mělo obrovský úspěch vystoupení Petra Koláře s dětmi ze Základní školy Josefa Valčíka. Ani letos nebude chybět známé jméno a s dětmi ze Základní školy na ulici Bulharská si zazpívá Petr Kotvald. Jeho vystoupení se uskuteční 9. prosince a zazní koledy i známé hity tohoto zpěváka.

Po tři dny si lidé mohou přijít poslechnout koledy a další skladby, které Porubanům zazpívají a zahrají děti z porubských mateřských a základních škol, ze zájmových kroužků Domu dětí a mládeže na ulici Marie Majerové a Porubští trubači ze Základní umělecké školy na ulici Josefa Valčíka. Koncerty se uskuteční vždy od 15:00 do 17:00 hodin.

„V minulých letech měla vystoupení dětí u lidí velký úspěch a věřím, že i letos se malým umělcům dostane patřičného ocenění. Adventní koncerty jsou vždy přehlídkou toho, jak talentované děti v Porubě máme. Vyvrcholením prvního dne by mělo být vystoupení Petra Kotvalda s porubskými dětmi, pro které to určitě bude zážitek,“ pozval na koncerty starosta Petr Mihálik. Na Adventní koncerty poskytlo v rámci projektu Advent – čas Vánoc dotaci statutární město Ostrava.

Během akce budou probíhat i vánoční trhy, jejichž návštěvníci si mohou zakoupit vánoční suvenýry, občerstvení a zhlédnout ukázky řemesel.

Tradiční předvánoční koncert připravilo také Kulturní centrum Poruba. Bude se konat 16. prosince v 19:00 hodin v kostele svatých Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci a jeho návštěvníci si mohou vychutnat duchovní i současné písně v podání populární zpěvačky Báry Basikové.