Poruba rozjela pilotní projekt na Dělnické

15/1 2015

Zatraktivnit bydlení v lokalitě ulic Dělnická a Skautská je cílem pilotního projektu, který realizuje porubská radnice. V prvním kroku kompletně zrekonstruovala dům na ulici Dělnická 325 a šest opravených bytů nabídne k pronájmu.

Poruba rozjela pilotní projekt na Dělnické

„Ulice Skautská a Dělnická leží v samém srdci Poruby a jsou součástí Městské památkové zóny. Chtěli bychom celou lokalitu zatraktivnit a domy, které jsou nám svěřeny, chceme postupně opravit a nabídnout novým nájemníkům. Pilotním projektem celé akce je rekonstrukce domu číslo popisné 325, kde jsme kompletně rekonstruovali exteriér i interiér. Jsem přesvědčen, že v tomto domě lidem nabízíme opravdu kvalitní bydlení,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník.

A co opravený dům novým nájemníkům nabídne? „K dispozici je šest bytů, tři o velikosti 2+1 a tři o velikosti 2+ kk. Dva přízemní byty jsou přizpůsobené pro bydlení seniorů a jsou zabezpečeny proti vniknutí. Zabezpečený je kamerovým systémem i celý dům a monitorováno bude i okolí. Samotné byty splňují nejvyšší standardy moderního bydlení. Jsou v nich nové podlahy, dveře, komplet jsme vyměnili i vnitřní vybavení. Každý z bytů je vybaven i požárním hlásičem,“ poznamenal místostarosta.

Noví nájemníci budou vybráni ve výběrovém řízení, při kterém se bude dražit výše nájmu. „Rádi bychom do domu získali slušné nájemníky, kteří si zatím třeba nemohou dovolit bydlet ve vlastním, a kteří si budou opravených bytů vážit. Lidé, kteří se do výběrového řízení přihlásí, musejí splnit řadu podmínek, jednou z nich bude, že vůči městu nemají a ani v minulosti neměli žádný dluh. Kompletní podmínky a termín výběrového řízení zveřejníme na úřední desce, webových stránkách obvodu i ve zpravodaji PRIO koncem ledna,“ řekl Petr Zábojník.

Oprava domu na Dělnické je prvním krokem v projektu estetizace lokality. „V rekonstrukcích budeme pokračovat. Na ulici Skautská máme dva bloky domů po čtyřech vchodech a ty postupně také opravíme,“ dodal místostarosta.

Fotogalerii najdou zájemci zde.