Porubská škola partnerem Českého volejbalového svazu

29/1 2015

Základní škola generála Zdeňka Škarvady získala prestižní ocenění Partnerská škola Českého volejbalového svazu. Certifikát z rukou zástupce svazu přijala ředitelka školy Milena Walderová 28. ledna na porubské radnici.

Porubská škola partnerem Českého volejbalového svazu

Pro získání statusu partnerské školy musela škola mimo jiné prokázat, že podporuje výuku volejbalu, spolupracuje s volejbalovým oddílem na místní úrovni a ve volejbalovém svazu je registrováno minimálně padesát žáků. „Už čtvrtým rokem působí na naší škole sportovní klub Ostraváček, který navštěvuje asi osmdesát dětí z prvního i druhého stupně, a při hodinách tělesné výchovy se naši pedagogové zaměřují i na výuku míčových her. Jednou z nich je právě volejbal, jehož různé formy si mohou žáci vyzkoušet. Například v létě chodíváme hrát beachvolejbal nebo pořádáme turnaje. A do hodin tělesné výchovy se zapojují také profesionální trenéři,“ uvedla ředitelka Základní školy generála Zdeňka Škarvady Milena Walderová.

Volejbalový svaz si od podpory škol slibuje nárůst zájmu o tento sport. „Prostřednictvím projektu Partnerské školy Českého volejbalového svazu chceme ocenit základní školy, které spolupracují s volejbalovými oddíly a přispívají k šíření tohoto sportu. Důležité pro nás také je, že oddíl, škola i její zřizovatel, kterým je v tomto případě městský obvod Poruba, navzájem dobře spolupracují při rozvoji mládežnického volejbalu,“ řekl Jiří Zach z Českého volejbalového svazu, který působí jako trenér české reprezentace kadetů.  

Titul Partnerská škola Českého volejbalového svazu byl škole propůjčen na dva roky, poté se o něj může ucházet znova.