Štěňata ve ztrátách a nálezech

14/1 2015

Do ztrát a nálezů lidé občas donesou i netradiční věci. Jeden z posledních nálezů přinutil i k zamyšlení nad krutostí a bezohledností některých našich spoluobčanů. Jednalo se o pět štěňat, které někdo v zalepené krabici pohodil v lese.

Štěňata ve ztrátách a nálezech

Když šla Kateřina Bláhová večer 13. ledna přes lesopark u VŠB, zaujala ji zalepená papírová krabice, ze které se ozývalo kňučení. Když ji otevřela, našla uvnitř pět štěňat, kterých se někdo tímto způsobem chtěl zbavit. „Jednání toho člověka nechápu. Pejsky jsem si přes noc vzala domů a druhý den je odvezla do útulku. Tam mají ale karanténu, tak mě poslali na porubský úřad. Štěňata jsou nádherná a nerozumím tomu, proč se jich chtěl někdo tak krutým způsobem zbavit,“ uvedla Kateřina Bláhová.

Městský obvod nemá prostory, kde by malé psy mohl nechat. Proto jim zaměstnanci našli aspoň provizorní domov. „Chtěla bych poděkovat panu veterináři Janu Nytrovi, který byl tak ochotný a o štěňata se postará. A to i díky projektu Nadace na pomoc zvířatům, na kterém se podílí také městský obvod Poruba,“ řekla Martina Kryková, která má na starosti ztráty a nálezy.

Pokud by někdo měl o štěňatech jakékoli bližší informace, měl by se obrátit na tísňovou linku městské policie 156.