Zástupci obvodu debatovali se seniory

21/1 2015

Začátkem nového roku se zástupci radnice opět sešli se seniory. Letošní setkání se uskutečnilo 20. ledna v porubském Domově Slunečnice.

Zástupci obvodu debatovali se seniory

Poruba je část Ostravy, kde senioři tvoří velmi významnou skupinu obyvatel. Městský obvod pro dříve narozené pořádá celou řadu kulturních a společenských akcí. Představitelé radnice se jednou ročně se seniory i scházejí, aby si vyslechli jejich problémy. Letošní setkání se uskutečnilo 20. ledna v Domově Slunečnice Ostrava a za městský obvod Poruba se ho zúčastnili starosta Petr Mihálik a místostarostové Dagmar Válková, Petr Stachura a Petr Zábojník. Přítomní byli i zástupci Policie České republiky a Městské policie Ostrava. Zástupci obvodu seniorům představili plány Poruby na další roky a diskutovali s nimi o problémech, které dříve narození spoluobčané považují za zásadní.

„Chceme znát jejich názory na život v Porubě, a proto jsme i letos uspořádali toto setkání. Senioři mají velké životní zkušenosti a je inspirující slyšet jejich připomínky. Opět nám dali řadu podnětů, které samozřejmě budeme řešit,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Nejčastější otázky seniorů směřovaly na bezpečnost, opravy chodníků, zeleň a vandalismus. Zástupci policejních složek je seznámili i s nebezpečími, která v dnešní době na seniory čekají, a jak se jim bránit.