Zastupitelstvo rozhodlo o poskytnutí dotací

18/3 2015

O poskytnutí dotací neziskovým a příspěvkovým organizacím i občanským sdružením rozhodlo na svém březnovém zasedání porubské zastupitelstvo. Částka ve výši 1,75 milionu korun pomůže realizovat projekty ze sociální a zdravotní oblasti, poslouží také na ochranu životního prostředí a podpoří aktivity pro děti a mládež.

Zastupitelstvo rozhodlo o poskytnutí dotací

Ilustrační fotografie: ÚMOb Poruba

Městský obvod poskytl peníze například na činnost sdružení věnujících se zdravotně postiženým spoluobčanům. „Přispěli jsme onkologicky nemocným, lidem trpícím civilizačními chorobami nebo sluchově a zrakově postiženým. To jsou skupiny obyvatel, které potřebují pomoc a městský obvod se jim snaží podle svých možností vycházet maximálně vstříc,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Porubští zastupitelé rozhodli věnovat finanční prostředky také školským zařízením na ekologické projekty, jako jsou například úpravy zahrady v Základní škole na ulici Ivana Sekaniny nebo environmentální vzdělávání v Mateřské škole na ulici Čs. exilu. Městský obvod podpořil i sportovní oddíly, které reprezentují Porubu. Finance putovaly na tradiční i menší sporty.