Amatérští divadelníci budou soutěžit

1/4 2015

Třináctý ročník přehlídky amatérských činoherních souborů hrajících pro děti bude hostit ve dnech 9. a 10. dubna Dům farnosti na Vřesinské ulici v Ostravě-Porubě. Soutěžní přehlídku s názvem Dospělí dětem pořádá Divadelní společnost Jitřenka za podpory městského obvodu Poruba.

Amatérští divadelníci budou soutěžit

Ilustrační foto: František Nykl

„Kromě souboru Červiven z Krnova, který už porubští diváci znají, se letos nově představí i Dodivadlo z Dobroslavic, ostravský Divadelní soubor 3+1 nebo spolek Nabalkoně z Olomouce,“ uvedla Michaela Spurná z Jitřenky. Nejmenší děti se mohou těšit například na pohádku Vodnické putování nebo na příběh Wendy, na starší děti čeká představení Vzpomínáte si? či Veliký a stříbrný byl svět. Přehlídka, která se koná pod záštitou místostarostky městského obvodu Poruba Zuzany Bajgarové, je přehlídkou soutěžní. „V odborné porotě zasednou publicista, novinář a divadelní kritik Ladislav Vrchovský, herec a muzikant Aleš Petrič a pedagožka Věra Vojtková. Ti můžou nejúspěšnější představení doporučit na národní přehlídku amatérského činoherního divadla do Rakovníku,“ informovala Michaela Spurná.

Zájemci o divadelní pohádky a inscenace si mohou vstupenky objednat na tel. č. 723 288 372 nebo zakoupit před začátkem jednotlivých představení v Domě farnosti.

Program přehlídky zde