Velikonoční setkání pobavilo seniory

2/4 2015

Dvakrát ročně pořádá městský obvod setkání se seniory spojené se zábavným programem. Letošní první akce se uskutečnila 1. dubna v sále Střední školy prof. Zdeňka Matějčka a zúčastnilo se jí přes 150 lidí.

Velikonoční setkání pobavilo seniory

Setkání seniorů má v Porubě dlouhou tradici. Už od roku 2001 se koná Vánoční setkání a pro velký zájem přidal městský obvod o deset let později ještě Velikonoční setkání. Akce mají každoročně podobný průběh, pro seniory je připraveno zábavné odpoledne, ve kterém vystupují děti z mateřských a základních škol a porubských zájmových organizací. Nechybí ani vystoupení hudebních skupin, akrobatů a na závěr je vždy připravena zábava spojená s tancem. Letos se příchozím představily děti z Mateřské školy na ulici Dvorní, vystoupil folklorní soubor Heleny Salichové, hudební skupina Třesk, kterou tvoří klienti ze sdružení Mens Sana, tradice a zvyky našich předků představil soubor Calata a bouřlivý potlesk si odnesla neslyšící Michaely Kosiecová, která předvedla akrobacii na šálách. K poslechu a tanci zahrál oblíbený Zdeněk Krásný.

„Dnešní senioři jsou aktivní lidé, kteří se chtějí bavit a zapojovat se do života obce. Tato setkání jsou jen jednou z akcí, které pro ně připravujeme. Pokaždé je o ni obrovský zájem a věřím, že program, který jim připravil Odbor péče o občany, se jim líbil. Jsem rád, že jsem v sále viděl hodně známých tváří, se kterými se setkávám i na dalších akcích, které pro dříve narozené občany připravujeme. Tou nejbližší budou Sportovní hry seniorů, které se uskuteční v květnu,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Setkání seniorů si nenechala ujít ani Milada Zníšťalová, která na ně chodí pravidelně. „Pokaždé si to užívám a je to nádherná akce. Vždy se těším se vystoupení dětí, na Salichovce a dneska byla úžasná i akrobacie se šálami. Tato setkání mě nabíjí energií a přiznám se, že mě i často dojmou,“ poznamenala Milada Zníšťalová.