Drobným obchodníkům poradí odborníci

21/5 2015

Porubská radnice připravila ve spolupráci s coworkingovým centrem Viva další workshop pro drobné podnikatele. Uskuteční se 27. května v Centru volného času a tématem bude využití sociálních sítí k oslovení zákazníků a online marketing.

Drobným obchodníkům poradí odborníci

Pokud má Poruba žít, potřebuje i síť malých podnikatelů, jejichž provozovny budou lidem Pnabízet služby, nejrůznější sortiment a třeba i prostor k oddychu a relaxaci. Městský obvod se proto snaží živnostníkům co nejvíce pomáhat.

„Projektů, jak podnikatele podpořit, máme několik. Ve spolupráci s coworkingovým centrem Viva jsme pro ně připravili sérii workshopů, která jim měla přinést nové poznatky a podněty pro jejich podnikání. Workshopy se zabývaly například marketingem, zlepšováním nabízených služeb či budováním obchodní značky,“ uvedla místostarostka Zuzana Bajgarová.

Cílem těchto setkání ovšem nejsou jen rady, jak zlepšit své podnikání. „Jsme rádi, že živnostníci na těchto akcích navázali i přátelské a obchodní kontakty, navzájem si vyměňovali zkušenosti a sami hledali možnosti, jak si vzájemně pomáhat. Postupně nám tady vzniká propojená podnikatelská komunita, a to je jedním z cílů našich setkání. Rovněž se nám daří propojovat podnikatele, neziskové organizace a veřejný sektor, aby mohli spolupracovat na zajímavých projektech,“ poznamenala místostarostka.

V loňském roce se uskutečnilo pět workshopů a vzhledem k velmi pozitivnímu ohlasu jsou pořádány i letos. Radnice naplánovala čtyři setkání. První z nich proběhlo v březnu a účastníci se na něm zamýšleli nad konkrétními praktickými kroky, které mohou zlepšit jejich podnikání. Další setkání se uskuteční 27. května. Tématem bude využití sociálních sítí k oslovení zákazníků a online marketing. Živnostníci se mohou hlásit do 25. května na tel. č. 599 480 594 nebo na e-mailu zkotyzova@moporuba.cz.