Na úřad zabloudily ovce

4/6 2015

Kuriózní situaci zažili ve čtvrtek 4. června zaměstnanci Úřadu městského obvodu Poruba. Při příchodu do práce na ně čekaly před vchodem dvě ovce.

Na úřad zabloudily ovce

Na Úřad městského obvodu Poruba se zatoulaly dvě ovce. Foto: ÚMOb Poruba

O ovcích se obecně říká, že jsou hloupé. Ovšem není to pravda. Když se ve čtvrtek v Porubě ztratily dvě ovce, okamžitě zamířily na úřad, aby se tam přihlásily. Během dne se zaměstnanci snažili najít jejich majitele.

„Když ráno začali přicházet zaměstnanci úřadu do práce, přímo před vchodem stály dvě ztracené ovce. Než se je podařilo chytit, běhaly kolem budov úřadu a potoka Porubky. Oslovili jsme tři chovatele v okolí, nikdo z nich ale ovce nepostrádá. Nakonec jsme je provizorně umístili u jedné z chovatelek, která byla ochotna se o ně postarat,“ uvedla vedoucí oddělení životního prostředí porubské radnice Monika Švigostová. V průběhu dne pak zaměstnanci úřadu obcházeli porubské domkaře a zjišťovali, zda někomu nechybí.

Ztracené ovce jsou rozhodně nejkurióznějším nálezem poslední doby. Lidé na úřad nosí nejrůznější věci a občas i zvířata. Ve ztrátách a nálezech už skončili psi, želva, ale ovce ještě nikdy.