Nejlepší kuchaře mají na Sekanince

18/6 2015

Školní jídelna Základní školy na ulici Ivana Sekaniny uspěla ve finále celoostravské soutěže Školní jídelna zdravě a chutně. Kuchař Vladimír Lesa si odnesl první místo.

Nejlepší kuchaře mají na Sekanince

Městský obvod Poruba se snaží, aby se ve školách, které zřizuje, vařilo zdravě a kuchyně vycházely vstříc i dětem s nejrůznějšími dietami. Toto funguje už nějakou dobu, teď se ale potvrdilo, že v porubských školách se vaří i chutně. Školní jídelna Základní školy na ulici Ivana Sekaniny totiž uspěla v soutěži Školní jídelna zdravě a chutně, kterou uspořádalo město Ostrava. „Náš kuchař Vladimír Lesa získal první  místo v kategorii Nejchutnější jídlo. My už víme dlouho, že naše jídelna je vynikající, a teď se to jen potvrdilo. Děkuji panu kuchyři za jeho výkon a skvělou reprezentaci školy i celé Poruby,“ uvedla ředitelka Miroslava Bukovská.

Finále soutěže se uskutečnilo v půlce června ve Střední škole společného stravování v Ostravě-Hrabůvce. A kuchaři tentokrát jídlo, s kterým se dostali do finále, museli přímo na místě uvařit. „V porotě byli profesionální kuchaři, zástupci Krajské hygienické stanice a ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. A porotci se shodli, že jídlo našeho kuchaře bylo nejlepší,“ dodala ředitelka.

Školní jídelna tedy nastavila laťku pořádně vysoko a ostatní porubské školy se určitě budou snažit dokázat, že vaří minimálně stejně dobře.