Poruba vysadila i bylinky

3/6 2015

Více než osm tisíc letniček vysadil v minulých dnech městský obvod Poruba na nejrůznějších místech Poruby. Premiérově se mezi květinami objevily i bylinky.

Poruba vysadila i bylinky

Záhony u nákupního centra Duha. Foto: ÚMOb Poruba

Každoročně s příchodem teplého počasí Poruba rozkvétá. Napomáhají tomu i letničky, které městský obvod vysazuje na nejrůznější místa obvodu. „Letničky tradičně sázíme v květnu. Letos jsme jich vysadili více než osm tisíc, a to na tradiční místa, jako jsou Hlavní třída, záhony před MephaCentrem a před obchodním centrem Duha. Dalším tradičním místem je ulice Francouzská, kam jsme letos vyseli letničky z přímých výsevů, a věřím, že díky klimatickým podmínkám vyklíčí a porostou,“ uvedl místostarosta Dalibor Malík.

Přímé vysetí letniček není ale jedinou letošní novinkou. Poruba premiérově u Duhy vysadila i bylinky. „Jedná se o mátu, meduňku, oregano a bazalku. Vysadili jsme je pro naše občany, a pokud budou chtít, mohou si přijít natrhat pár lístků a použít čerstvé bylinky například k přípravě oběda. Jen bych chtěl všechny poprosit, aby aspoň do konce června nechali bylinky zakořenit, a potom si brali opravdu jen pár lístků a ne celé rostliny. Prostě aby z bylinek měli užitek všichni občané Poruby. Byli bychom rádi, kdyby se z pěstování bylinek na obecních záhonech stala tradice, a pokud se nám to u Duhy osvědčí, příští rok je vysadíme i jinde,“ dodal Dalibor Malík.

Letničkami výsadba květin v Porubě nekončí. V červnu zahradnice budou na nejrůznějších místech sadit trvalky.