Premiéra letního kina přilákala stovky diváků

17/6 2015

Po devatenácti letech měli Porubané možnost opět navštívit promítání letního kina. Sice ne v amfiteátru Domu kultury Poklad, ale i tak na louku k okresnímu soudu přišly stovky diváků.

Premiéra letního kina přilákala stovky diváků

Premiéra letního kina přilákala stovky diváků. Foto: Jiří Birke

Letní kino Amfi bývalo v minulém tisíciletí pojmem a několik generací diváků do něj pravidelně chodilo na tehdejší filmové hity. Kino ale naposledy promítalo v roce 1996 a od té doby byli Porubané o letní kino ochuzeni. Až do června letošního roku. Porubská radnice na léto připravila čtyři projekce, ta první se uskutečnila 16. června. Na film Díra u Hanušovic, který se promítal na louce poblíž okresního soudu na Francouzské ulici, přišly stovky lidí. A z možnosti zhlédnout film pod širým nebem byli nadšeni.

„Je to skvělý nápad. Letní kino v kulturáku jsem už nezažila a vždy jsem toužila zajít si na venkovní promítání. Jsem tady s přítelem a je to opravdu romantické. Tulíme se na dece a při tom se díváme na film. Určitě si nenecháme ujít ani další promítání a doufám, že se z toho stane tradice a kino bude fungovat i v dalších letech,“ uvedla jedna z návštěvnic Barbora Havlíková.

První projekce ukázala, že po letním kinu byl v Porubě hlad a obnovit ho aspoň v této formě byl dobrý nápad. „Jsme rádi, že se to setkalo s kladným ohlasem lidí. Nikdo sice přesně nepočítal, kolik lidí přišlo, ale překvapilo mě, jak obrovské množství lidí tato myšlenka zaujala. Věřím, že podobný ohlas budou mít i další tři filmy. Zvlášť proto, že si je mohou lidé sami vybrat,“ řekla místostarostka Zuzana Bajgarová.

Nejbližší projekce se uskuteční 7. a 28. července a poslední je v plánu 18. srpna. A co se tedy bude hrát? O tom stále ještě můžete rozhodnout vy v hlasování. Tři z patnácti filmů můžete vybrat na webových stránkách obvodu poruba.ostrava.cz, kde hlasování najdete v sekci O Porubě nebo na facebookovém profilu Poruby www. facebook.com/moporuba. Budeme rádi, když se zapojíte a svým oblíbeným filmům dáte hlas.