Starosta ocenil výjimečné žákovské osobnosti

9/6 2015

Pětatřicet výrazných žákovských osobností porubských základních a středních škol ocenila za skvělé studijní výsledky, za reprezentaci v různých oborech mimoškolní činnosti i za pomoc druhým porubská radnice. Žáci obdrželi od starosty Petra Mihálika pamětní listy a permanentní vstupenky do sportovních zařízení společnosti Sareza.

Starosta ocenil výjimečné žákovské osobnosti

Starosta ocenil úspěšné žáky porubských škol. Foto: ÚMOb Poruba

Porubská radnice ocenila žáky, kteří jsou úspěšní nejen ve studiu, ale i v uměleckých, vědomostních, jazykových či sportovních soutěžích, už počtrnácté.

„Těší mě, že jsem se mohl setkat s tolika nadanými a úspěšnými mladými lidmi. Slýchávám, že mladá generace není tak dobrá, jako ty předcházející. Ale není to pravda. Příkladem jsou ocenění žáci, kteří svými výkony vyčnívají nad druhými. Jsou to výjimečné osobnosti s touhou něčemu se stále učit,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

K oceněným patřili i žáci Základní školy na ulici Bulharská Markéta Kubíčková Lukáš Staník, kteří školu zastupují v různých soutěžích. „Lukáš se věnuje sportu, hraje fotbal za tým Vítkovic. Hlavně je však úspěšným řešitelem matematických soutěží. Markéta pravidelně obsazuje první místa ve výtvarných soutěžích. Kromě toho je velmi úspěšná i na poli sportovním. Letos byla například první v přespolním běhu Hněvošická desítka v kategorii žen do 40 let a je mistryní republiky v letním biatlonu z roku 2013,“ sdělil ředitel školy Aleš Kazický.

„Biatlonu se věnuji pět let a mám ho ráda i proto, že nikdy není jasné, kdo vyhraje. Navíc je to zajímavý sport pro diváky i závodníky,“ uvedla Markéta Kubíčková s tím, že ocenění ji překvapilo. „Ve škole je plno úžasných žáků a stejné ocenění by si taky určitě zasloužili,“ doplnila Markéta.

Starosta Petr Mihálik předal pamětní list i dárek také Ondřeji Stonišovi ze Základní umělecké školy na ulici Josefa Valčíka, který se věnuje zpěvu, hře na bicí a vystupuje i se známým porubských dechovým orchestrem Porubští trubači. „Ocenění mě potěšilo. Hudba a zpěv mě hodně baví. Hlavně zpěv, kterému bych se chtěl v budoucnu věnovat,“ prozradil Ondřej, který po prázdninách nastoupí do prvního ročníku Janáčkovy konzervatoře.

Další oceněnou byla kupříkladu Nikola Liberdová, která letos ukončila studium na Střední škole služeb a podnikání a během studia vyhrála mnoho fotografických soutěží. „Focení se věnuji téměř denně a v budoucnu bych se chtěla věnovat filmové režii,“ uvedla Nikola.

Letošní ocenění žáků ukázalo, že porubské školy vychovávají řadu talentovaných dětí, které jsou schopny uspět v nejrůznějších oborech. „Ze setkání s žáky mám velmi příjemný pocit a přeji všem, aby se jim v životě dařilo,“ řekl starosta Petr Mihálik a poděkoval za práci i pedagogům, kteří své žáky podporují a pomáhají jim na cestě k úspěchu.