Poruba investuje do škol a školek přes šestnáct milionů korun

15/7 2015

Šestnáct a půl milionů korun investuje přes prázdniny městský obvod Poruba do oprav škol a školek. Největší část spolkne rekonstrukce elektroinstalace v Základní škole na ulici Josefa Valčíka.

Poruba investuje do škol a školek přes šestnáct milionů korun

V Základní škole na ulici Josefa Valčíka se vyměňuje elektroinstalace. Foto: Martin Otipka

Některé školy a školky nejsou o prázdninách prázdné a děti mnohde vystřídali dělníci. A to logicky, protože k opravám je třeba využít prázdnin. Celkově se do nich investuje více než šestnáct milionů korun. „Jednoznačně největší položku tvoří rekonstrukce elektroinstalace v Základní škole na ulici Josefa Valčíka. Je to poslední škola, která ještě nemá elektroinstalaci vyměněnou a kvůli požárním a bezpečnostním normám je to až neuvěřitelně vysoká investice, která nás vyjde na dvanáct milionů korun. A to jsme ještě díky soutěži ušetřili jednačtyřicet procent oproti projektové ceně,“ řekl starosta.

Vedle toho obvod vymění předávací stanici tepla v Základní škole na ulici Porubská, rekonstruuje elektroinstalaci v kuchyni školy Aleše Hrdličky a výtah v kuchyni Základní školy Komenského. Na řadu přijdou i školky. Na Makovského se opraví sociální zařízení a ve Větrné střecha.

Veškeré práce je třeba ukončit do konce prázdnin, aby v září mohly školy a školky fungovat bez omezení.