Porubané dali zelenou parkovišti za DK Poklad

3/7 2015

V hlasování, které se uskutečnilo na setkání 24. června, a probíhalo i na webových stránkách obvodu, většina hlasujících Porubanů podpořila nový návrh parkoviště za DK Poklad.

Porubané dali zelenou parkovišti za DK Poklad

Až začne fungovat Dům kultury Poklad, budou jeho návštěvníci potřebovat mít kde zaparkovat, a to v ideálním případě tak, aby nezabírali místa, která slouží obyvatelům okolních domů.

Městský obvod Poruba v minulosti představil možnou variantu řešení, které se ale nesetkala se souhlasem občanů. Proto ve spolupráci s Útvarem hlavního architekta a stavebního řádu Magistrátu města Ostravy připravil nový návrh, který předložil k posouzení obyvatelům Poruby.

K návrhu se mohli lidé vyjádřit na setkání, které se uskutečnilo 24. června v tělocvičně Základní školy na ulici Komenského a pak i v hlasování, které bylo k dispozici na webových stránkách obvodu. Při setkání se pětaosmdesát procent účastníků vyslovilo pro výstavbu parkoviště podle nového návrhu. Podobná situace byla i při hlasování na internetu, kde se pro návrh vyslovilo dvaašedesát procent respondentů.

Městský obvod Poruba se proto rozhodl, že novou variantu parkoviště podpoří. „Nejdříve jsme chtěli znát názory občanů. Proto jsme zorganizovali setkání i hlasování. Protože většina hlasujících je pro nový návrh, budeme se spolupodílet na financování stavby až do výše 8 milionů korun a zároveň na naše náklady necháme zpracovat projektovou dokumentaci,“ uvedl starosta Poruby Petr Mihálik.

Do hlasování se celkově zapojilo 134 lidí. Ačkoli to není moc, městský obvod Poruba si váží všech, kteří se zajímají o dění v Porubě a chtějí spolurozhodovat o tom, co se v obvodu děje. Jejich názor respektujeme a vnímáme jejich potřebu řešit parkování u Domu kultury Poklad.