Strážníci informují o pomoci obětem trestných činů

10/7 2015

O pomoci obětem trestných činů i o prevenci budou 15. července strážníci městské policie hovořit s občany ve vestibulu polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava na ulici 17. listopadu. Akce se koná od 9:00 do 11:00 hodin.

Strážníci informují o pomoci obětem trestných činů

Ilustrační foto: Městská policie Ostrava

Městská policie Ostrava se podílí na projektu města Doplnění služeb pro oběti trestných činů. „Díky zákonu, který platí už druhým rokem, můžeme účinněji pomoci lidem, kteří se stali oběťmi trestné činnosti. V zákoně mají strážníci vymezeny úkoly, které spočívají především v informování občanů o dostupné pomoci,“ uvedla mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Zychová s tím, že strážníci se také podílejí na ochraně obětí před hrozícím nebezpečím.

O pomoci obětem trestných činů, o prevenci i o projektu budou strážníci informovat občany 15. července od 9:00 do 11:00 hodin ve vestibulu polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava na ulici 17. listopadu. „Kromě informací lidé získají také propagační materiál a za účast v anketě obdrží drobný dárek v podobě předmětu pro svou osobní ochranu, například malý pepřový sprej nebo osobní alarm,“ dodala Vladimíra Zychová.