Bruslení děti baví

11/8 2015

Příměstský tábor se sportovním zaměřením pro třicet dětí ze sociálně znevýhodněných rodin pořádá tento týden městský obvod Poruba. V Centru volného času na Vietnamské ulici se děti učí zejména jízdě na in-line bruslích a správnému chování v dopravním provozu. Zkoušejí však i další sporty a čeká je také výlet na pohádkový zámek v Hradci nad Moravicí nebo beseda se strážníky městské policie.

Bruslení děti baví

Příměstský tábor je zaměřený hlavně na výuku in-line bruslení. Foto: ÚMOb Poruba

Příměstský tábor městského obvodu je součástí projektu prevence kriminality Na in-linech jsem IN!!! „Děti nám doporučili zaměstnanci oddělení sociálně právní ochrany dětí a na programu spolupracujeme s městskou policií. Jde o tábor sportovního ražení se spoustou her a zaměřením na in-line bruslení. Je důležité, aby děti poznaly, že sport je nedílnou součástí života a braly ho jako lepší alternativu například k toulání se po ulicích,“ sdělila místostarostka Zuzana Bajgarová.

Kromě jízdy na bruslích se účastníci tábora učí zásady bezpečné jízdy v dopravním provozu, jak si správně nasadit chrániče a přilbu nebo jak bezpečně padat. „Děti také seznamujeme s dalšími sportovními aktivitami. Hrají míčové hry, posilují nebo se baví při ping-pongu,“ přiblížila program instruktorka in-line bruslení Lenka Mišičková.

Děti jsou s programem spokojené. „Na táboře se mi líbí a nejlepší je bruslení,“ řekla desetiletá Vanessa, se kterou souhlasí i osmiletý Vojta. „Je to tu super. Na těchto bruslích můžu jezdit stejně rychle jako při hokeji,“ poznamenal Vojta. Spokojená je i osmiletá Kristýna. „Na in-line bruslích jsem byla poprvé a moc se mi to líbilo. Baví mě i hry s míčem,“ uvedla Kristýna s tím, že se ráda učí nové věci.

Příměstský tábor je druhou částí projektu Na in-linech jsem IN!!! První část projektu se konala na přelomu května a června, kdy se jezdit na bruslích učily děti ze školních družin. Třetí část projektu budou tvořit vyjížďky rodin s dětmi, které se uskuteční na podzim a jsou určeny široké veřejnosti. Postupně se budou projíždět za dozoru odborných lektorů jednotlivé cyklostezky v Porubě. Termín vyjížděk bude v předstihu zveřejněn na webových stránkách a facebookovém profilu obvodu. V přípravě je také půjčovna in-line bruslí, která by měla vzniknout v Centru volného času na Vietnamské ulici.

Projekt Na in-linech jsem IN!!! podpořilo statutární město Ostrava částkou 160 tisíc korun.

logo města