In-line maraton je po roce opět tady

10/8 2015

Fanoušci in-line bruslení mají 15. a 16. srpna jedinečnou možnost ověřit si své bruslařské umění na trati světového poháru. Na Hlavní třídě je pro ně připraven vytrvalostní závod na 12 a 24 hodin.

In-line maraton je po roce opět tady

Vytrvalci budou brázdit Hlavní třídu 12 i 24 hodin. Foto: Jiří Birke

Poruba je místem zasvěceným in-line bruslení. Každé dva měsíce se na Hlavní třídě koná bruslení pro veřejnost a porubský bulvár je i dějištěm jednoho z podniků světového poháru v tomto atraktivním sportu. Tento víkend se zde uskuteční vytrvalostní závod Ostrava Inline 12/24 h.

Na trase o délce 3050 metrů mohou bruslaři závodit jako jednotlivci nebo v týmech po dvou až šesti členech. Družstva mohou být mužská, ženská i smíšená. K závodu trvajícímu 12 hodin se mohou přihlásit závodníci od 12 let, do 24hodinového závodu bruslaři od 16 let. „Vítězem se stane ten, kdo v daném časovém období ujede nejvíce okruhů. U těch, kteří závod dokončí se stejným počtem okruhů, je v tom posledním rozhodující čas. Každý závodník na trati je povinen mít helmu, svrchní vrstvu oblečení a na noční část závodu i čelovku,“ sdělil organizátor akce Martin Plecitý.

Partnerem všech inlineových akcí na Hlavní třídě je i městský obvod Poruba. „Bruslení je dynamický sport, který má stále více fanoušků. Jsme rádi, že právě Poruba se stává centrem tohoto sportu. Večerní jízdy jsou velmi oblíbené, světový pohár má každoročně vynikající atmosféru a už podruhé tady máme akci, která je výzvou všem vytrvalcům,“ řekl starosta Petr Mihálik.

Oba závody odstartují v sobotu 15. srpna v 12:00 hodin. Vyhlášení vítězů se uskuteční v neděli kolem 13. hodiny. Pro závodníky bude připraveno veškeré zázemí, bližší informace o akci najdou zájemci na stránkách www.lifeinline.cz.