O letní kino byl obrovský zájem

28/8 2015

Čtyři filmy, přičemž tři z nich si vybrali samotní diváci. To byl program letního kina, které si v průběhu prázdnin našlo své místo na louce na Francouzské ulici.

O letní kino byl obrovský zájem

Poslední promítání letního kina si nenechaly ujít stovky diváků. Foto: Jiří Birke

Po letech se do Poruby vrátilo letní kino a zájem o filmy byl neskutečný. Od června do konce prázdnin na Díru u Hanušovic, Nedotknutelné, Mamma Mia! a Okresní přebor přišlo na louku na Francouzské ulici několik tisíc diváků.

„Ukázalo se, že zájem o tento druh zábavy je obrovský. Jsme rádi, že lidé promítání vzali za své a na filmy chodili. Přiznám se, že zájem nás překvapil, nečekali jsme, že na promítání bude chodit tolik lidí. Těší nás to a v příštím roce bychom akci chtěli zopakovat,“ uvedla místostarostka Zuzana Bajgarová.

Zájem o promítání bezesporu podpořil i fakt, že s výjimkou první akce si filmy vybrali samotní návštěvníci, kteří o nich hlasovali na Facebooku a webových stránkách obvodu. „Díky tomu, že si lidé sami vybírali  filmy, které chtějí vidět, se s celou akcí identifikovali, což byl náš záměr. Filmy, které zvolili, se ideálně hodily pro letní kino a dokázaly přilákat spoustu lidí, kteří se chtěli v podvečer pobavit,“ dodala místostarostka. Lidé do kina chodili i přesto, že počasí ne vždy bylo ideální. První promítání byla zima, při třetím poprchávalo a poslední akce musela být kvůli předpovědi počasí dvakrát odložena. Nakonec ale promítání provázelo ideální počasí.

Návštěvníci, a nebyli to jen Porubané, protože na promítání se sjížděli lidé z celé Ostravy i okolí, byli vesměs spokojení. Pozitivní reakce velmi výrazně převažovali nad těmi negativními. „Mnozí i nostalgicky vzpomínali, na dobu, kdy do letního kina chodili pravidelně. Jedním z nich byl i Michal Sýkora. „Byl jsem na všech filmech, které se tady promítaly. Rád jsem chodil do „Amfiku“ a možnost podívat se na film pod letní oblohou mi chyběla. Jsem rád, že se tato tradice v Porubě zase obnovila,“ řekl Michal Sýkora.