Strážníci Vám označí kolo syntetickou DNA i v srpnu

13/8 2015

Městská policie Ostrava opět nabízí zájemcům možnost zaevidovat jízdní kolo a označit jej syntetickou DNA, která v případě krádeže usnadní nalezení a navrácení kola majiteli. Zájemci si mohou nechat zaregistrovat svůj bicykl na vytipovaných cyklostezkách a dalších místech.

Strážníci Vám označí kolo syntetickou DNA i v srpnu

Ilustrační foto: Městská policie Ostrava

K registraci jízdního kola je potřeba mít s sebou kolo, občanský průkaz, doklad o nabytí kola (faktura, účtenka apod.). V případě, že takový doklad zájemce o registraci kola již nemá k dispozici, sepíše na místě registrace čestné prohlášení o nabytí kola.

 

V srpnu si lidé mohou nechat označit svá kola v těchto termínech:

  • 15. srpna od 13:00 do 16:00 hodin u splavu u řeky Odry (Na Honculi) na cyklostezce v Polance nad Odrou
  • 19. srpna a 26. srpna od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 hodin ve Stacionárním centru prevence, na ulici A. Kučery v Ostravě-Hrabůvce
  • 30. srpna od 13:00 do 16:00 hodin u lávky přes řeku Opavu v ulici U Opavice v Ostravě-Třebovicích

 

Syntetickou DNA lze označit také kompenzační pomůcky pro tělesně a zdravotně handicapované občany, a to vždy po předchozí domluvě. V případě zájmu je třeba kontaktovat městskou policii na adrese prevence@mpostrava.cz.

Vzhledem k technologii materiálu nelze značit jízdní kola za deštivého počasí a při teplotách pod 10 °C. Nelze rovněž označit mokré jízdní kolo a je také třeba počítat s jízdou po označení, kdy případný mokrý terén způsobí znehodnocení značení.