V Porubě to žije i o prázdninách

7/8 2015

Také v srpnu ožije Hlavní třída několika akcemi. První se uskuteční 15. a 16.srpna, kdy své síly na trati Světového poháru změří vytrvalci na in-line bruslích. Ve čtvrtek 20. srpna vystoupí na pódiu u kruhového objezdu folklorní soubory. V pátek 21. srpna se mohou po celé délce porubského bulváru lidé projíždět na in-line bruslích a v sobotu 22. srpna bude Hlavní třída patřit cyklistům.

V Porubě to žije i o prázdninách

Pro milovníky in-line bruslení je na 15. a 16. srpna připraven dvanáctihodinový a čtyřiadvacetihodinový závod. Na trase o délce 3050 metrů mohou bruslaři závodit jako jednotlivci nebo v týmech po dvou a šesti členech. Družstva mohou být mužská, ženská i smíšená. K závodu trvajícímu 12 hodin se mohou přihlásit závodníci od 12 let, 24hodinového závodu bruslaři od 16 let. Start závodů je stanoven na 12:00 hodin.

Už osmnáct let se do Ostravy sjíždějí folklorní soubory z celého světa, aby předvedly své umění. A jeden den je vždy hostí i Poruba. Letos se návštěvníkům představí ve čtvrtek 20. srpna. Průvod souborů vyjde v 16:00 hodin z Alšova náměstí, odkud zamíří na prostranství u kruhového objezdu na Hlavní třídě, kde zazpívají a zatančí soubory z České republiky, z Gruzie, Indonésie, Mexika nebo Polska.

Další akce pro fanoušky jízdy na in-line bruslích se koná na Hlavní třídě v předvečer cyklistického Memoriálu Jana Veselého. Po celé délce porubského bulváru se mohou lidé projíždět 21. srpna od 19:00 do 22:00 hodin. I tentokrát bude v provozu školička pro začínající bruslaře, a pro ty, kteří nemají vlastní vybavení, bude připravena i půjčovna. Kromě klasické vyjížďky se zájemci mohou zúčastnit i charitativního projektu Swanky Help Race. Za 200 korun „radostného“ dostanou čip pro sebe a dvě děti a z této částky půjde 50 korun na oddělení dětské hematoonkologie fakultní nemocnice.

Cyklistům bude Hlavní třída patřit 22. srpna, kdy se tady koná 12. ročník Memoriálu Jana Veselého. Pojede se jako Český pohár mládeže a žen a jako součást Slezského poháru amatérských cyklistů. Závodit se bude v kategoriích od nejmladších žáků a žákyň až po zkušené jezdce kategorie Elite a U 23, kteří musí zdolat 40 okruhů, tedy celkem 100 km hladkého závodu na silničním okruhu. Ani letos nebudou chybět kategorie open pro veřejnost a akci doplní i zajímavý doprovodný program pro návštěvníky.

A na konec srpna připravilo Kulturní centrum Poruba pro děti i dospělé Rozloučení s prázdninami. Koná se 27. srpna a návštěvníci mohou rozvíjet svou fantazii v tvůrčí dílně, luštit matematické záhady s 2+2 školou matematiky nebo soutěžit ve výtvarném koutku na téma Prázdniny u babičky a dědečka. K vidění budou i praktické ukázky canisterapie a příchozí se mohou těšit na vystoupení členů taneční školy Trend a koncert na promenádě. Prázdninovým odpolednem bude návštěvníky provázet klaun Hopsalín, který na závěr přichystal letní bubleshow s překvapením.