Bylinky porostou i u Koruny

10/9 2015

I na podzim pokračuje v Porubě výsadba květin. Upravené prostranství teď mají například lidé, kteří žijí v okolí Koruny. Záhonu vévodí okrasné jabloň a na jaře si lidé mohou přijít natrhat i bylinky.

Bylinky porostou i u Koruny

Úprava záhonu u Koruny. Foto: ÚMOb Poruba

Jarní výsadba bylinek na 8. obvodu se setkala s velkým zájmem lidí. A prostranství před Duhou už není jediným místem, kde bylinky rostou. Nově byly vysazeny i na 5. obvodu u Koruny. Ale nesadily se jen bylinky. Dominantou záhonu je vedle kamenů okrasná jabloň, kterou obklopují trvalky. „Ty jsme vysadily už teď, aby začaly kvést už začátkem jara. Také bylinky v průběhu podzimu zakoření a na jaře už budou k dispozici občanům, kteří si mohou přijít nastříhat pár lístků,“ uvedla vedoucí oddělení údržby zeleně a veřejných prostranství Renáta Hovjacká.

Milovníci čerstvých bylinek si tak na jaře mohou přijít pro mátu, meduňku, oregano, yzop nebo echinaceu. Chtěli bychom poprosit lidi, aby na podzim bylinky netrhali a nechali je pořádně zakořenit. A na jaře aby si brali opravdu jen pár lístků, aby bylinky sloužily všem a po celý rok.

Více fotek najdete na Facebooku.