Palety mohou posloužit i unaveným chodcům

9/9 2015

Paletové posezení osazené truhlíky s květinami vzniklo vedle workoutového hřiště mezi Alžírskou a Bulharskou ulicí. Rozhodli o tom sami lidé z okolí na workshopu, který se konal v polovině července.

Palety mohou posloužit i unaveným chodcům

Porubské paletové posezení je první svého druhu v Ostravě. Foto: Martin Otipka

Od středy 9. září už lidem slouží paletové posezení, které unavení chodci najdou vedle cyklostezky mezi ulicemi Bulharská a Alžírská. S nápadem na oživení prostoru přišlo Občanské sdružení Lužánek. „Tento prostor se ke změně přímo nabízel. Kolem je plno zeleně, chodník i stezka pro cyklisty a bruslaře, ale laviček, na kterých by si lidé mohli odpočinout, je tady málo. A účastníci workshopu se shodli, že místo k posezení tady chybí,“ uvedla krajinná architektka Ilona Vybíralová, která s občanským sdružením spolupracuje a projekt připravila. „Tvůrčím prvkem jsou palety, které jsou opracovány tak, aby poskytly dostatek pohodlí a komfortu i starším generacím,“ doplnila Ilona Vybíralová. Součástí posezení jsou i truhlíky s květinami, které jsou osazeny podzimními květinami a trávami.

Zájemci, kteří se přišli ve středu na otevření podívat, mohli pomoci se sázením květin a dozvěděli se i spoustu informací o využití palet jako venkovního i vnitřního nábytku.

Více fotek najdete na Facebooku..