Všechno nejlepší, paní Janišová

7/9 2015

Věra Janišová oslavila v neděli sté narozeniny. K životnímu jubileu jí v pondělí 7. září přišla za městský obvod poblahopřát místostarostka Zuzana Bajgarová, která jí předala kytici a dárkový koš.

Všechno nejlepší, paní Janišová

Ilona Špačková svou 100letou přítelkyni Věru Janišovou pravidelně navštěvuje. Foto: ÚMOb Poruba

Věra Janišová se narodila v Karviné a do Ostravy se přestěhovala v roce 1935 za svým manželem. Z počátku se starala o domácnost a o svého muže. Ten však ve svých 36 letech odešel do invalidního důchodu a starost o výdělek zůstala na paní Janišové. Začala tedy pracovat v Dole Jan Šverma, nejdříve jako účetní, později jako skladní ve výdejně. V roce 1972 se seznámila s Ilonou Špačkovou, která o ni až do letošního února pečovala. V současné době paní Janišová žije v Domově Slunečnice Ostrava. „Věrka neměla s manželem děti a mě pojala téměř jako svou dceru. Když už se o sebe nemohla sama postarat, pečovala jsem o ni já. Teď se o Věrku hezky starají tady v domově,“ pochválila sociální pracovnice paní Špačková, která svou přítelkyni pravidelně navštěvuje.

Věra Janišová je třetí nejstarší obyvatelkou Poruby. Nejstarší Porubanka oslavila v červenci 104. narozeniny, nejstarší muž mezi Porubany se v květnu dožil 101 let.