Zastupitelé se sešli na 5. zasedání

9/9 2015

V úterý 8. září se uskutečnilo 5. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Poruba. Zastupitelé mimo jiné schválili rozdělení dotací sportovním, kulturním a neziskovým organizacím.

Zastupitelé se sešli na 5. zasedání

Zastupitelstvo městského obvodu. Foto: ÚMOb Poruba

Zasedaní zastupitelstva se i tentokrát konalo v sále Domova Slunečnice Ostrava. Začalo minutou ticha za významného porubského výtvarníka Karla Harudu, který zemřel 31. července v den svých devadesátých narozenin. Zastupitelům i veřejnosti se poté představil nový předseda nejstarší porubské organizace TJ Sokol Poruba Boris Blažej, který je seznámil se současnou podobou jednoty a s plány do budoucna. Romana Šimáčková z Ředitelství silnic a dálnic informovala o výstavbě prodloužené Rudné. Ta se kvůli soudním sporům minimálně o čtyři roky opozdí a podle optimistických předpokladů by mohla být otevřena v roce 2019.

Zastupitelé pak projednávali jednotlivé body programu. Mimo jiné schválili prodeje pozemků v Areálu nad Porubkou, schválili nový jednací řád zastupitelstva a neziskovým, sportovním a dalším organizacím rozdělili celkem 105 tisíc korun.

Projednávalo se i zřízení osadního výboru na ulicích Dělnická a Skautská. Po dohodě s nominovanými členy výboru bylo jednání odloženo na další zastupitelstvo.

Ze zasedání byl pořizován i obrazový záznam, který bude po anonymizaci zveřejněn na Youtube. O zveřejnění vás budeme informovat na webových stránkách obvodu a na profilu www.facebook.com/moporuba.

 

Poskytnuté dotace

OrganizaceČástkaProjekt
TJ Sokol Poruba 5000 Prázdniny se Sokolem
TJ Sokol Poruba 5000 Den otevřených dveří 
TJ Sokol Poruba 1500 Soustředění oddílu volejbalu
Mažoretky Elité 10 000              Mistrovství světa v mažoretkovém sportu
BiatlonKlub Poruba 1800 Letní odborný tábor biatlonu
Spolek Rozjeď se 19 000 Prázdniny v Ostravě

Ostravský debatní klub

My 50+
3000

Almanach dětských prací o současném

ostravském stáří

TJ VOKD Poruba 50 000 Městský přebor ve sportovní gymnastice 
Miroslav Šmíd  10 000

Sborník písní a povídaček

z poválečné Ostravy