Dělnickou a Skautskou hlídají kamery

6/11 2015

Osm nových kamer hlídá od listopadu lokalitu ulic Dělnická a Skautská. Na projektu společně spolupracovaly městský obvod Poruba, RPG Byty a město Ostrava.

Dělnickou a Skautskou hlídají kamery

Ilustrační foto: Archiv

Městský obvod Poruba rozšířil od listopadu počet kamer v ulicích. Nově bude bezpečnost v lokalitě ulic Dělnická a Skautská hlídat osm nových kamer, na jejichž pořízení a instalaci se vedle Poruby podílely ještě společnost RPG Byty a statutární město Ostrava. Kamery monitorují veřejná prostranství.

„V posledních letech se snažíme pozvednout danou lokalitu, což je nejstarší část nové Poruby. Postupně opravujeme domy, které máme svěřeny do správy, a cílem monitorovacího systému je zlepšit bezpečnost v lokalitě a ochranu veřejného i soukromého majetku. Věřím, že lidé zvýšení bezpečnosti na Dělnické a Skautské ocení,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník. K plnému zprovoznění kamer došlo 1. listopadu a data hlídá monitorovací centrum městské policie.

Osmi novými zařízeními ale rozvoj kamerového systému v Porubě nekončí. „Chceme v něm pokračovat i v dalších letech. Postupně budeme rozšiřovat síť kamer a zároveň budeme staré kamery vyměňovat za modernější. Cílem je, monitorovat všechna riziková místa v Porubě, což zvýší bezpečnost v ulicích a pomůže i prevenci trestných činů,“ dodal Petr Zábojník.

To, že kamery fungují, ukazuje i případ výškového domu na Havlíčkově náměstí, kde byly v minulosti velké problémy a často docházelo ke krádežím či vandalství. Poté, co byl v domě zavedený kamerový systém, problémy ustaly. Proto obvod instaloval kamery i do veřejných prostor opraveného domu na ulici Dělnická.