Na jarmarku vystoupí děti, šermíři i Helena Zeťová

8/12 2015

Porubský vánoční jarmark se bude na Alšově náměstí konat dvanáct dní, během kterých vystoupí zpěváci, divadelníci, šermíři a zpěváci. Pro děti bude připraveno i zimní kino.

Na jarmarku vystoupí děti, šermíři i Helena Zeťová

Program jarmarku

Městský obvod Poruba se rok od roku snaží program předvánočních akcí zatraktivňovat. Zatímco před čtyřmi roky, kdy se s adventními koncerty začínalo, byl program připraven jen na jeden den, letos se lidé mohou těšit na celých dvanáct dní zábavy. Porubský vánoční jarmark začne 11. prosince a potrvá bez přestávky až do 22. prosince.

„Snažili jsme se namíchat takový koktejl, aby se lidé na Alšovo náměstí vraceli a užili si předvánoční atmosféru. Pro návštěvníky jsou tak připraveny koncerty, vystoupení šermířů, nebo divadelní představení. A po obrovském úspěchu letního kina jsme tentokrát připravili takovou menší zimní variantu a dětem budeme promítat animované filmy,“ uvedla místostarostka Zuzana Bajgarová.

Celý program začne 11. prosince, kdy bude v 16:30 hodin slavnostně rozsvícen živý vánoční strom a následovat budou vystoupení hudební skupiny Calata, která hraje středověkou hudbu a následovat bude koktejl písní Nikol Samkové. Další den bude patřit skupině historického šermu Viator, která představí středověky turnaj, ukázky bojových technik, recesní rekonstrukci bitvy a chybět nebude samozřejmě ani ukázka řemesel.

Dalším vrcholem bude program ve středu 16. prosince, kdy společně s pěveckým sborem Základní školy gen. Zdeňka Škarvady vystoupí Helena Zeťová. Vystoupení známého umělce s porubskými dětmi má už svou tradici a v minulosti s nimi zpíval Petr Kolář a Petr Kotvald. Sobota 19. prosince zase bude patřit folku a country a celý jarmark ukončí v úterý 22. prosince Divadlo bez střechy a folk-rocková kapela Self made. Program je ale nechystán na každý den. Pokud nechcete, aby vám něco uniklo, sledujte webové stránky www.facebook.com/moporuba.