Vánoční jarmark měl u lidí úspěch

23/12 2015

Dvanáct dní trval Porubský vánoční jarmark, který nabídl spoustu zábavy pro děti i dospělé. Hlavní hvězdou byla Helena Zeťová, která na adventních koncertech zazpívala s porubskými dětmi.

Vánoční jarmark měl u lidí úspěch

S porubskými dětmi vystoupila na vánočním jarmarku i Helena Zeťová. Foto: Jiří Birke

Porubský vánoční jarmark se letos přestěhoval na Alšovo náměstí a ukázalo se, že to byl dobrý nápad. V uzavřeném prostoru náměstí se podařilo ideálně spojit zábavu s nákupy a program, který byl pro návštěvníky připraven, pobavil.

„Líbilo se mi, že každý den byl nějaký program. Proto jsem chodila pravidelně a v podvečer jsem si na Alšáku dávala sraz s kamarády, abychom si dali punč a pobavili se. Líbila se mi vystoupení dětí, skvělá byla Helena Zeťová nebo třeba rytíři. A pěkný byl i stromeček. Sice byl malý, ale byl hezky nasvícený,“ uvedla jedna z návštěvnic Veronika Šedivá.

Během adventních koncertů vystoupilo téměř čtyři sta dětí, na jejichž vystoupení se rozhodně nechodili dívat jen rodiče a prarodiče. Například při rozsvícení vánočního stromku bylo Alšovo náměstí zcela zaplněno. Návštěvníci mohli vidět několik divadelních představení, vystoupení finalistky Superstar Veroniky Vrublové a dalších hudebníků. Zájem dětí vyvolalo zimní kino, při kterém se nejmenší skvěle bavili. A koncert Heleny Zeťové s dětmi ze Základní školy generála Zdeňka Škarvady roztančil celé náměstí.

Porubské adventní koncerty byly podpořeny dotací statutárního města Ostrava.

 logo města