Lidé mají o kotlíkové dotace zájem

5/2 2016

O kotlíkové dotace je mezi lidmi zájem. Svědčila o tom i účast na semináři pro veřejnost, který v Porubě uspořádalo 4. února město Ostrava. Přítomní se např. dozvěděli, koho se dotace týkají, jak podat žádost o dotaci i co vše je třeba k žádosti doložit.

Lidé mají o kotlíkové dotace zájem

Ministerstvo životního prostředí již několik let vyzývá k výměně starých kotlů na tuhá paliva za nové ekologičtější zdroje tepla a zprostředkovává tzv. kotlíkové dotace, o které občané žádají na krajských úřadech. V roce 2016 z podpory 469 milionů korun z evropských peněz a slibovaného příspěvku z rozpočtu kraje budou moci obyvatelé kraje získat při modernizaci domácího topeniště dotaci do výše až 90 procent z celkových způsobilých výdajů. Ostrava přijala opatření, které umožní těm, kteří mají v Ostravě ve vlastnictví rodinný dům, získat z rozpočtu města dalších 10 procent z celkových způsobilých výdajů.

Podrobné informace o kotlíkových dotacích najdete na stránkách https://dycham.ostrava.cz  (https://dycham.ostrava.cz/kotlikove-dotace).