Děti nakreslí budoucnost města

21/4 2016

Do tvorby fajnOVeho strategického plánu Ostravy se zapojí i školáci. Město vyhlásilo výtvarnou soutěž pro děti z 1.–7. tříd základních škol, v níž mohou nakreslit, vyrobit nebo jinak výtvarně ztvárnit svou představu o městě, ve kterém žijí.

Děti nakreslí budoucnost města

Osloveno bylo celkem 76 ostravských základních škol a termínem pro odevzdání prací je konec května. V červnu budou vybrány ty nejzdařilejší výtvory a vítěze osobně ocení primátor města. Žáci můžou vyhrát např. prohlídku Planetária Ostrava nebo Slezskoostravského hradu. Práce dětí budou průběžně zveřejňovány na Facebooku FajnOVA a 10 nejlepších bude v červenci vystaveno ve foyer Nové radnice.

Do tvorby strategického plánu města se zapojí také žáci 8. a 9. tříd. Pro ně budou v průběhu května a června připraveny ve více než 10 ostravských obvodech diskuze se starosty a tvůrci fajnového plánu u tzv. pocitové mapy. Žáci budou označovat lokality, ve kterých se cítí nebo necítí fajnově, vyberou místa, kam by poslali turisty, i ta, která by se podle nich měla dále rozvíjet. A jaké budou jejich vize pro brzkou budoucnost a co by mělo v Ostravě vyrůst po roce 2023? Podrobnosti o obou školních projektech najdete na webu www.fajnova.cz.