Hřiště v areálech škol a školek jsou pro veřejnost otevřená

15/4 2016

V dubnu se veřejnosti opět otevřela hřiště u základních a mateřských škol.

Hřiště v areálech škol a školek jsou pro veřejnost otevřená

Veřejnosti se otevřelo pět zahrad mateřských škol. Foto: Jiří Birke

Porubské mateřské školy mají vesměs nová venkovní hřiště a děti si mohou užívat moderních prolézaček, houpaček a dalších herních prvků. A hrát si na ně mohou chodit nejenom děti, které do školek chodí. Stejně jako každý rok je i letos část zahrad otevřena veřejnosti. V minulosti byly volně přístupné tři zahrady, letos jich je pět.

„Porubské školky mají krásné zahrady a byla by škoda, kdyby je nemohly využívat i děti, které do školek nechodí. Proto se snažíme otevřít pro veřejnost maximální počet hřišť. Letos jich je pět a každoročně je budeme obměňovat,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník.

V průběhu dubna se tak veřejnosti otevřely zahrady mateřských škol na ulicích Dvorní, Skautská, Ukrajinská, Josefa Skupy a Otakara Jeremiáše. „V minulosti bývalo přístupné i hřiště školky na ulici Sokolovská. Letos tam ale chceme udělat úpravy, takže děti si tady budou moci hrát zase až za rok,“ řekl místostarosta.

Otevřeny nejsou jen zahrady školek, ale i sportoviště u škol. Lidé si tak mohou přijít zasportovat do areálů škol na ulicích Porubská, Karla Pokorného, Ukrajinská a Aleše Hrdličky. „Na přelomu května a června bude otevřeno i hřiště Základní školy na ulici Komenského, kde se připravuje výměna povrchu. Víme, že lidé sportovní areály u škol rádi navštěvují. Je to pro ně dostupná možnost zaběhat si či zahrát si nějaký míčový sport. A byla by škoda, kdyby tato hřiště byla nepřístupná,“ dodal Petr Zábojník. Po zimní pauze se otevřel i skatepark na Lvovské ulici, který patří k nejmodernějším v kraji.

Dobu, kdy jsou hřiště otevřena pro veřejnost, určují provozní řády jednotlivých zařízení, které jsou v místech vyvěšeny.