Porubajk maraton si užijí všechny generace

25/4 2016

Jednou z prvních venkovních sportovních akcí v Porubě je každoročně Porubajk MTB maraton. Letos se pojede už podeváté a startovat bude 30. dubna na Hlavní třídě.

Porubajk maraton si užijí všechny generace

Připraveny jsou i trasy pro děti. Foto: Jiří Birke

Porubajk MTB maraton patří k nejmasovějším akcím na území městského obvodu. Loni na nejrůznější tratě vyrazilo více než 1300 závodníků. Závod horských kol se uskuteční už podeváté a stejně jako v minulosti bude startovat na Hlavní třídě.

„Pro děti jsme připravili desetikilometrový závod, ti nejmenší mohou společně s rodiči vyrazit na trať dlouhou tři kilometry. Starší děti a dospělí si mohou zvolit, zda pojedou hlavní okruh, který měří osmašedesát kilometrů, či zda zvolí trasu o třicet kilometrů kratší. Obě vedou okolím Poruby. Ti, kteří startují pravidelně, znají trať velmi dobře a není třeba ji nějak podrobněji popisovat. Nováčci mapu závodů najdou na našich webových stránkách,“ uvedl organizátor Porubajk MTB maratonu Libor Hrdina.

Závodu se mohou zúčastnit i čtyřčlenné školní a firemní týmy, přičemž v družstvu musí být minimálně jedna žena. „Budeme rádi, když se na start postaví co nejvíce týmů. U školáků se hodnotí čas čtvrtého v cíli, firemní družstva si mohou vybrat kratší či delší čas a pořadí budeme nově posuzovat podle procentuálního odstupu od vítěze,“ poznamenal Libor Hrdina.

Organizátoři se každoročně snaží nabídnout i nějaké novinky. Letos to bude Sport cirkus, akce, která má dětem ukázat, že sport je zábava. „Připraveno bude nafukovací hřiště, trampolíny, skákací hrad nebo šlapací káry. Přichystána bude i řada soutěží,“ dodal Libor Hrdina.

Veškeré informace o závodu, včetně startovného a možnosti přihlášení se, najdou zájemci na stránkách www.porubajk.cz. Akce se koná za podpory městského obvodu Poruba.