Porubské kalendárium pokřtil Rajko Doleček

12/4 2016

Už potřinácté vydala Poruba publikaci mapující události v městském obvodu. Porubské kalendárium 2015 pokřtili 11. dubna v Centru volného času na Vietnamské ulici profesor Rajko Doleček, starosta městského obvodu Poruba Petr Mihálik a autorka aktuální ročenky Jana Končítková.

Porubské kalendárium pokřtil Rajko Doleček

Kalednárium pokřtili Rajko Doleček, Jana Končítková a Petr Mihálik. Foto: Jiří Birke

Poruba každoročně vydává Porubské kalendárium, které mapuje události na území městského obvodu. Aktuální kalendárium se věnuje roku 2015. Do života ho na slavnostním křtu uvedli profesor Rajko Doleček, starosta Petr Mihálik a autorka Jana Končítková.

Starosta Petr Mihálik připomenul, že Porubské kalendárium už má dlouhou tradici. „Aktuální vydání má pořadové číslo třináct a třináct let existence je už pořádná tradice. Tato tenká ale obsahem nabitá kniha bude nám i dalším generacím připomínat, co se v našem obvodě dělo. Jsem rád, že kromě města Ostravy jsme jediným obvodem, který tuto publikaci vydává, a věřím, že tato tradice bude pokračovat i v budoucnu,“ uvedl starosta.

Kmotrem třináctého kalendária se stal profesor Rajko Doleček, známý lékař a propagátor zdravého životního stylu. „Jsem rád, že můžu pomoci na svět této nádherní publikaci, které se věnuje mé milované Porubě. Přeji jí do života hodně štěstí a věřím, že lidé se k ní budou vracet, aby zjišťovali, kolik úžasných věcí se u nás děje“ řekl Rajko Doleček.

Kalendárium vydává porubská radnice od roku 2003, letos vyšlo potřinácté. Zájemci si publikaci mohou zakoupit v Informačním centru Poruba na Hlavní třídě. Kniha, která má 96 stran, se prodává za 35 korun.