Porubské školky budou hlídat kamerové systémy

20/4 2016

Na začátku tohoto týdne se začaly v porubských školkách instalovat kamerové systémy, které zabezpečí, aby se do jejich prostor nedostal nikdo nepovolaný.

Porubské školky budou hlídat kamerové systémy

Ilustrační foto: Jiří Birke

Městský obvod Poruba začal v dubnu se zabezpečováním mateřských škol kamerovým systémem. Celkově bude kamerami vybaveno patnáct předškolních zařízení a cena za celou zakázku přesáhne milion korun.

„Je důležité, aby rodiče měli jistotu, že jejich dítě je ve školce v bezpečí a do budovy se nedostane nikdo, kdo tam nemá co dělat. Vzhledem k tomu, že školky mívají většinou více než jen jeden vchod, nedá se to řešit jinak než kamerovým systémem. V některých školkách je tento systém už funkční, tam, kde není, ho budeme instalovat,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník.

Kamery budou sledovat vstupy do školky, zahradu, vestibul a vstup na pozemek školy. „V základních školách máme systém zabezpečení dlouhodobě nastaven velmi dobře a díky lidem na vrátnici se nikdo cizí do školy nedostane. Teď budeme mít zabezpečeny i všechny školky. Kamerový systém umožní učitelkám pouštět do budovy jen rodiče, kteří si přijdou vyzvednout své ratolesti. Nikdo jiný se dovnitř nedostane,“ dodal Petr Zábojník.