Sdílko hledá vystavující obchodníky

15/4 2016

Akce, která promění Hlavní třídu v obchod a výstavu v jednom, to je Sdílko Poruba. Ve dvou speciálních kontejnerech se od 24. srpna na celý měsíc představí na dvě desítky porubských malých obchodníků.

Sdílko hledá vystavující obchodníky

Ilustrační foto: sdilko.cz

Akce je určena převážně lokálním prodejcům, výrobcům, umělcům, designérům nebo začínajícím podnikatelům, kteří nabízejí zajímavé a nevšední služby nebo produkty. Vítány jsou rovněž spolky nebo neziskové organizace, které chtějí svou činnost předvést veřejnosti.

„Z přihlášených zájemců vybereme dvacítku vystavujících a společně s nimi připravíme interaktivní formu expozice. Může jít například o výstavu, ochutnávky, workshop nebo jiný způsob, jak zapojit kolemjdoucí. Vystavujícím poskytneme zázemí, prostor a marketingovou podporu, oni se během jednoho až dvou dnů představí veřejnosti,“ uvedla Zuzana Kotyzová z porubské radnice.

Tímto netradičním způsobem se už v loňském roce prezentovali místní podnikatelé v Kopřivnici. „Rádi bychom navázali na loňský úspěch. Čekáme, že i v Porubě akce vystavujícím přinese nové zákazníky, zvýší povědomí o jejich značce a přinese drobným podnikatelům možnost zapojit se do komunity místních obchodníků,“ sdělila Andrea Šimoníková z Centra podpory inovací  VŠB-TUO, které akci spolu s městským obvodem připravuje.

Účast na Sdílku představuje pro vystavující věnovat vlastní úsilí a čas své prezentaci. Obchodníci z Poruby se akce mohou zúčastnit za dobrovolný příspěvek, ostatní za poplatek 500 korun za den.

Zaujalo Vás Sdílko? Tak neváhejte a přihlaste se. Uzávěrka přihlášek je 30. dubna na webu www.sdilkoporuba.cz.