Zelená Porubě se rozjíždí

7/4 2016

Projekt Zelená Porubě umožní lidem rozhodnout o tom, do čeho bude obvod investovat milion korun. V úterý 5. dubna se uskutečnila informativní schůzka, která zájemce o podání projektu seznámila s veškerými podrobnostmi projektu.

Zelená Porubě se rozjíždí

Informativní schůzka k projektu Zelená Porubě se konala 5. dubna. Foto: Jiří Birke

Každý z Porubanů, který má nějaký nápad na vylepšení veřejného prostoru, má teď velkou šanci jej uskutečnit. Porubská radnice rozjela pilotní projekt participativního rozpočtu, který nese název Zelená Porubě. Díky němu občané rozhodnou o tom, do čeho bude obvod investovat milion korun. Nápady budou předkládat samotní Porubané a ty, které se nakonec budou realizovat, vyberou lidé na podzim v hlasování.

Lidé, které projekt zaujal, se mohli přijít informovat o podrobnostech do jídelny Základní školy gen. Zdeňka Škarvady, kde se 5. dubna uskutečnilo informativní setkání. Na něm koordinátorka projektu Zuzana Kotyzová vysvětlila, jak bude možno přihlašovat návrhy a jak bude celý projekt probíhat.

„Na setkání jsme představili veškeré podrobnosti a zájemcům jsme předali i formuláře, na kterých mohou své nápady podat. Jsme rádi, že někteří lidé už přišli s konkrétními návrhy a to včetně dětí.  Těší nás, že i nejmladší generace má zájem zkrášlovat náš obvod. Domluvili jsme si i první konzultace a věřím, že projekt bude úspěšný a lidé předloží spoustu návrhů,“ uvedla koordinátorka Zuzana Kotyzová.

Návrhy bude možné přihlašovat od 2. května do 30. června. S jakýmikoli dotazy se lidé mohou obracet na koordinátorku projektu Zuzanu Kotyzovou na e-mail: zelenaporube@moporuba.cz. Více informací najdou na www.zelenaporube.cz.

Informace o projektu budou také průběžně zveřejňovány na www.zelenaporube.cz, kde také naleznete pravidla projektu a formuláře ke stažení.