Hasiči předvedou atraktivní podívanou

4/5 2016

Práce hasičů je náročná, ale velmi atraktivní. Lidé, kteří chtějí vidět profesionály i dobrovolné hasiče v akci, můžou přijít 7. května od 9:00 do 15:00 na Hlavní třídu. Porubský bulvár se totiž stane místem, kde se bude soutěžit ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.

Hasiči předvedou atraktivní podívanou

Krajského finále se zúčastní šest družstev profesionálů a stejný počet výběrů dobrovolných hasičů z Moravskoslezského kraje.

„Vítěz krajského finále postoupí na mistrovství republiky. Akce je atraktivní i tím, že družstva neznají předem scénář dopravních nehod a nemůžou si tak postup dopředu připravit. Hodnotí se taktický postup, úroveň poskytování první pomoci, technika provedení a samozřejmě čas,“ pozval na akci jeden z organizátorů Richard Dudek z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Vedle soutěžících předvedou své umění i družstva z Polska a hasiči z Prahy a přibližně osmdesát hasičů převezme medaile za věrnost. Další doprovodnou akcí bude dojezd charitativního cyklistického závodu Memoriál Martina Hrbáčka.

Městský obvod upozorňuje, že z důvodu konání akce bude Hlavní třída od  Nálepkovy  ulice po kruhový objezd uzavřena, a to od 6:00 do 18:00 hodin. Autobusové linky pojedou v době uzávěry po objízdné trase.